- Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 14 vuotta, 5 kuukautta sitten toimesta.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
- Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Onpa oivallista että monen ”köyhän” vuoden jälkeen myös klassisen musiikin edustajille on myönnetty taiteilijaeläke! Onhan se samalla osoitus että klassisen musiikin edustajat vielä tai taas noteerataan taitelijoiksi! Toivottavasti taas!
Vuosikausia jaoissa on tosiaankin ollut vääristymä, jota on perusteltu erilaisilla eläke-eduilla. Klassikoilla on ollut laihat vakanssinsa pienine eläkkeineen, mutta viihdemuusikot ovat olleet yrittäjiä, jotka tietenkin ovat käyttäneet perustamiensa ohjelmatoimiston tarjoamia etuja taloutensa järjestämisessä. Firmojen kirjanpito on sallinut verotuksessa näkyvien tulojen minimoimisen, joka puolestaan on vaikuttanut eläkkeen kokoon, mutta tuskin eläkeiän taloudelliseen asemaan. Kuitenkin eläkkeiden myöntämisessä on korostettu taiteellisia ansioita pääperusteena ja ”säveltaide” on tosiaan näyttänyt aika kummalliselta ilmiöltä viime vuosina, kun viihde on kävellyt klasikkojen yli niin että klassisen musiikin osuus eläkkeistä on ollut 10%:n tietämissä. Vääristymän takana on tietenkin Elvis-muusikoiden hallitsema Valtion säveltaidetoimikunta, jossa pitkään on ollut vain yksi klassinen esittävä taiteilija.
Tässä jaossa on ilmeisesti haettu tasapuolisuutta, joka sekin on melko kiistanalainen periaate, kun puhutaan säveltaiteesta.