Amfion pro musica classica

Monthly Archives: toukokuu 2016

You are browsing the site archives by month.

Mieko Kanno taiteellisen tohtorikoulutuksen professoriksi Sibelius-Akatemiaan

Mieko

Mieko Kanno on nimitetty taiteellisen tohtorikoulutuksen professoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan viisivuotiskaudelle 1.9.2016 alkaen.

Japanilaissyntyinen Mieko Kanno (s. 1968) on valmistunut musiikin tohtoriksi vuonna 2001 Yorkin yliopistosta. Tällä hetkellä Kanno työskentelee Skotlannin kuninkaallisessa konservatoriossa (Senior Research Fellow). Hän on nykymusiikin esittämiskäytäntöjen aktiivinen tutkija ja työskennellyt myös tutkimusjohtajana Durhamin yliopistossa. Tutkijanuransa ohella hänellä on myös laaja-alainen taiteilijanura viulistina, ja hän on voittanut useita kansainvälisiä viulukilpailuja.

Sibelius-Akatemian taiteellisen tohtorikoulutuksen professorina Kanno vastaa musiikin tohtorin tutkintoon johtavan taiteilijakoulutuksen kehittämisestä ja toteuttamisesta. Hänen keskeisiin tehtäviinsä kuuluvat tohtoriopiskelijoiden ohjaaminen ja muu opetustyö, oma taiteellinen toiminta sekä kansainvälisten yhteyksien edistäminen professuurin edustamilla aloilla.

Sibelius-Akatemia oli ensimmäisiä yliopistoja, jotka aloittivat muusikkojen taiteellisen tohtorikoulutuksen 1980-luvulla. Akatemia on saavuttanut hyviä tuloksia. Odotan kovasti, että pääsen työskentelemään Sibelius-Akatemiassa ja jatkamaan yliopiston hienoja perinteitä. Käytäntöön pohjautuva tutkimus herättää tällä hetkellä suurta kiinnostusta menetelmänä ymmärtää ja luoda elävää musiikkikulttuuria. Tavoitteeni on edistää Sibelius-Akatemian taiteellista tohtorikoulutusta niin, että yhä useampi muusikko maailmassa pääsee luomaan ja toteuttamaan huippuosaamistaan taiteellisen toiminnan kautta, Kanno sanoo.

Taiteellisen tohtorikoulutuksen professuuri täytettiin avoimella hakumenettelyllä. Tehtävään oli 21 hakijaa, joista neljä kutsuttiin 11. ja 12. huhtikuuta järjestettyyn soveltuvuusarviointiin.

Mieko Kannon nimitti tehtäväänsä Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki Sibelius-Akatemian dekaanin Tuomas Auvisen esityksestä.

Saara Aallon konsertti käynnistää Satasoitto-festivaalin elokuussa

Saara Aalto

Essi Luttinen. Kuva © Alejandro Lorenzo

Merja Mäkelä. Kuva © VP Väisänen.

Merja Mäkelä. Kuva © VP Väisänen.

Mari lPalo. Kuva © Kira Gluschkoff

Mari lPalo. Kuva © Kira Gluschkoff

Laulajat loistavat Satasoitto-festivaalilla elo-syyskuun taitteessa. Menestynyt laulaja ja lauluntekijä Saara Aalto avaa Satasoiton 26. elokuuta Harjavalta-salissa. Yhdeksän päivän mittainen festivaali jatkuu vahvalla laulumusiikilla ja huipentuu harvinaisiin konserttivierailuihin.

Ensimmäisenä festivaaliviikonloppuna lavalle nousevat mezzosopraanot Merja Mäkelä ja Essi Luttinen. Harjavallasta kansainväliselle uralle ponnistanut Mäkelä laulaa lied-konsertissaan muun muassa Toivo Kuulan ja Robert Schumannin romanttisia lauluja. Essi Luttisen brunssikonsertti “Rakkauden kartta” kertoo rakkaudesta kautta maailman ja aikakausien.

Kokemäen Seuratalon iltamat vietetään viihteen mestareiden seurassa. M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen suosittu “Kielletyt Laulut” -konsertti nostaa esiin 60- ja 70-luvulla soittokiellossa olleita kappaleita ja niiden taustoilla vaikuttavia meheviä tarinoita.

Pori Sinfonietta tuo Satasoittoon sopraano Mari Palon ja tuoreen ylikapellimestari Janne Nisosen. Yökonsertti Kokemäen kirkossa on omistettu Mozartin musiikille. Se on uusinta kauden avauskonsertista Porissa, jossa Nisonen debytoi Sinfoniettan ylikapellimestarina.

Syyskuun 3. päiväksi Satasoitto on kiinnittänyt huikean viuluduon. Harjavallan kirkossa konsertoivat harvoin yhdessä kuullut kansainväliset huippuviulistit Elina Vähälä ja Jaakko Kuusisto. Heidän duo-ohjelmassaan kuullaan Prokofjevin ja Bartókin musiikkia kahdelle viululle sekä tunnettuja sooloviuluteoksia.

Festivaalilla konsertoivat myös kiinnostavat piano-, urku- ja marimbataiteilijat. Pianovirtuoosi Jukka Nykänen soittaa musiikkia urheilun ystäville. Konserttia höystävät teemaan sopivat yllätysvieraat. Kokemäen kirkon kuuluisien urkujen muhkeasta soinnista nautitaan urkutaiteilija, kanttori Juhani Romppasen konsertissa. Satasoitto-festivaali päättyy sunnuntaina 4. syyskuuta Emil Cedercreutzin museolla. Vibrafonisti Panu Savolaisen soolokonsertissa on luvassa ainakin J.S. Bachin sooloviuluteoksia, Savolaisen omia sävellyksiä ja rohkeita improvisaatioita.

Satasoitto-festivaali tarjoaa myös runsaan kattauksen ilmaisohjelmaa ja yhteistyökonsertteja paikallisten organisaatioiden kanssa. Yhteistyö- ja ilmaisohjelma julkaistaan kesäkuussa.

Satasoitto-festivaali 26.8.–4.9.2016 ohjelmarunko

26.8. kello 19:     Saara Aalto, avajaiskonsertti, Harjavalta-sali

27.8. kello 16:     Merja Mäkelä, lied-konsertti ”Lähtöjä”, Emil Cedercreutzin museo, Harjavalta

27.8. kello 19:     M.A. Numminen & Pedro Hietanen, ”Kielletyt laulut”, Kokemäen Seuratalo

28.8. kello 11:30 ja 13:00: Essi Luttinen, brunssikonsertit, Ali-Ketolan tila, Kokemäki

28.8. kello 18:     Jukka Nykänen & vierailijat, urheilullinen pianokonsertti, Harjavalta-sali

31.8. kello 19:     Juhani Romppanen, urkukonsertti, Kokemäen kirkko

2.9. kello 21:       Mari Palo & Pori Sinfonietta, Yökonsertti Mozart!!, Kokemäen kirkko

3.9. kello 18:        Jaakko Kuusisto & Elina Vähälä, viulukonsertti, Harjavallan kirkko

4.9. kello 18:        Panu Savolainen, marimbakonsertti, Emil Cedercreutzin museo, Harjavalta

Arvio: Sir Simon Rattle ja BRSO rakensivat Vuodenajoista Haydn-riemujuhlan

Florian Boesch, Sir Simon Rattle, Andrew Staples sekä Baijerin radion sinfoniaorkesteri ja kuoro huikean Haydn-seikkailun jälkeen Münchenin Herkulessaalissa.

Florian Boesch, Sir Simon Rattle, Andrew Staples sekä Baijerin radion sinfoniaorkesteri ja kuoro huikean Haydn-seikkailun jälkeen Münchenin Herkulessaalissa.

Joseph Haydnin oratorio Vuodenajat (1799-1801) on niitä ehtymättömiä mestariteoksia, jotka yllättävät kerta toisensa jälkeen loputtomalla keksinnällään ja yksityiskohtiensa rikkaudella.

Yhtäältä Vuodenajat on Haydnin säveltäjänuran yhteenveto ja toisaalta tämä säveltäjänsä myöhäinen magnum opus katsoo eteenpäin ennakoiden niin Beethovenin kuudetta sinfoniaa, kuin Berliozia ja jopa Wagneriakin, jonka voi aistia Talven johdannon liki tristanmaisessa olemuksessa.

”Musiikki ei oikeastaan kerro vuodenajoista, vaan siihen on kirjoitettuna koko maailma”, Sir Simon Rattle totesi keskustellessamme konsertin jälkeen. Onkin äärettömän mielenkiintoista, kuinka monta tasoa nivoutuu Vuodenaikojen värikkääseen partituuriin. Vaikka pinnalla on vuodenaikojen kierto arkisine puuhineen ja mietteineen, on teos myös allegoria elämästä ja ihmisyydestä.

Haydnin maailmankuva on Vuodenajoissa rehellisen moninainen vaihdellen itsetutkiskelusta jokapäiväisen elämän välttämättömyyksien kautta niin syvällisiin elämän oivalluksiin kuin karkeimpaankin ilonpitoon. Tätä kaikkea ilmentää mitä kekseliäin musiikki, jossa säveltäjä käyttää koko ilmaisuasteikkoaan sekä tyylikirjoaan. Vaatiikin esittäjiltä suurta taitoa ja herkkyyttä peilata Vuodenaikojen koko uskomattoman laajaa ilmaisuasteikkoa taidokkaimmista fuugista karkeimpiin maalaistansseihin.

Pitkään Haydnin tunnetumman oratorion, Luomisen (1796-98) varjostama Vuodenajat on kulkenut hyvin moninaisten esityskäytäntöjen kautta vähitellen kohti nykyistä asemaansa Haydnin ravistelevan voimakkaana mestariteoksena. Ensimmäisissä LP-ajan kokonaislevytyksissä musiikki on usein yhtäältä varsin siloiteltua toisaalta paatoksella raskautettua. Vasta periodisoiton myötä musiikki on alkanut löytää uudelleen alkuperäistä uomaansa.

Perjantai-iltaisessa Baijerin radion sinfoniaorkesterin ja kuoron konsertissa Sir Simon Rattle rakensikin Vuodenajoista sellaisen periodihengen riemunpurkauksen, jonka veroiseen en ole aiemmin törmännyt edes Nikolaus Harnoncourtin viimeisten vuosien verrattomien esitysten tallenteilla. Toki on muistettava että juuri Harnoncourt ja Sir John Eliot Gardiner ovat viime vuosien vierailuillaan vahvistaneet Baijerin RSO:n soiton  periodihenkisiä ulottuvuuksia.

Viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana Orchestra of the Age of Enlightenmentin kanssa tiivisti työskennelleen Rattlen ohjelmistossa perioidimusisoinnilla on yhä vankempi jalansija. Myös illan solistit, Marlis Petersen, Andrew Staples ja Florian Boesch ovat kaikki varsin monipuolisia laulajia, joiden ohjelmisto levittyy pitkälle aikajänteelle 1700-luvulta nykypäivään.

Niinpä odotukset Vuodenaikojen suhteen olivat perustellusti varsin korkeat. Jo ensimmäisten numeroiden jälkeen oli selvää, että nekin ylittyisivät roimasti. En tiedä, uskallanko korottaa illan elämäni nautinnollisimmaksi konserttikokemukseksi, mutta houkutus siihen on varsin suuri ja perusteet vankat. Niin kertakaikkisen riemastuttavaa, jännittävää, luovaa ja vapautuneen virtuoosista oli jokaisen muusikon panos.

Jo Kevään perusteella oli selvää, että illasta oli tulossa aivan erityinen. Orkesterin johdanto huokui kirpeyttä ja ilmavuutta, solistien osuudet olivat täynnä karaktereita ja kuoro lauloi vapautuneesti ja tarkasti artikuloiden kieppuvimmassakin kontrapunkissa taipuen hetkessä kansanomaiseen reippauteen Haydnin partituurin niin vaatiessa.

Sama taidokkuus kohosi Kesässä huippuunsa auringonnousunumerossa, josta rakentui huikea panoraama, jonka vertaista pitää hakea Schönbergin Gurreliederin loppukuorosta saakka. Intiimimmät numerot puolestaan tarjosivat solisteille tilaisuuksia ilmentää Haydnin verratonta huumoria ja psykologista keksintää mitä moninaisimpien tunnetilojen parissa.

Ehkä mieleenpainuvimmat hetket koettiin Syksyn karnevalistisissa sointimaisemissa Sir Simon houkutellessa esiin aivan uskomattomia pienoisdraamoja, jotka tuntuivat kurkottavan pitkälle Berliozin tuolle puolen aina Bartókin soittimellisiin ratkaisuihin saakka.

Metsästyskuorossa venttiilittömiin luonnontorviin vaihtaneet cornistit kajauttivat ilmoille sellaisen pauhuavan riemun, jonka yhtäaikainen karheus ja taidokkuus tarttui koko esiintyjäkaartiin sellaisella inspiraatiolla, että on helppo kuvitella Haydnin itsensä hymyilemään Herkulessaalin laidalle. Kun Syksyn päättävä viinin ylistys kohosi vielä hulvattomaan riemuun ja äärimmäisen kiivaaseen tempoon, ei ilolla tuntunut olevan rajaa. Mutta tästä sukellettiinkin huikealla loikalla Talven pysähtyneeseen jäämaisemaan.

Viimeisen osan musiikki katsoo syvälle sieluun ja elämään itseensä kohoten syvästä epätoivosta kuitenkin kohti Rukkikuoroa, takkatulitarinoita ja loppusiunausta, jonka vapauttavuus teki mitä suurimman vaikutuksen.

Koska Vuodenajat on minulle äärettömän rakas ja varsin tuttu teos, on tietenkin mietittävä kuinka samankaltainen mahtoi muun yleisön kokemus illasta olla. Lisäksi on huomattava, että minulla oli reilu kuukausi sitten tilaisuus seurata perusteellisesti, kuinka Rattle rakensi Vuodenaikoja Lontoon sinfoniaorkesterin harjoituksissa, joten hänen visionsa oli toki tehnyt työtään mielessäni jo pitkään ennen konserttia.

Jotakin voi kuitenkin päätellä siitä rikkumattomasta hiljaisuudesta, jolla loppuunmyyty Herkulessaal musiikkia vaali. Kahden ja puolen tunnin aikana ei juuri yskähdyksiä kuultu. Myös innostuneet loppuaplodit, joilla yleisö Rattlen palkitsi ja joihin orkesterikin ilolla yhtyi kertonevat oman tarinansa. Mikä kokemus!

— Jari Kallio (teksti ja kuva)

Baijerin radion sinfoniaorkesteri ja kuoro
Sir Simon Rattle, kapellimestari
Marlis Petersen, sopraano
Andrew Staples, tenori
Florian Boesch, baritoni

Joseph Haydn: Vuodenajat

Pe 27.5.2016 klo 20.00
Herkulessaal, München

Savonlinnan Musiikkiakatemian kesä 2016

gothoni9331lc

Ralf Gothóni

Savonlinnan Musiikkiakatemian kesä 2016 sisältää 10 kansainvälistä mestarikurssia ja laajan konserttisarjan. Keväällä 2017 järjestetään jo 10. Musiikkisilta -tapahtuma Egyptin Kairossa.

Savonlinnan Musiikkiakatemia järjestää 1.7.-6.8.2016 Savonlinnassa kymmenen kansainvälistä oopperan, liedin sekä eri instrumenttien mestarikurssia, joille saapuu noin parikymmentä kouluttajaa ja yli 100 opiskelijaa lähes paristakymmenestä maasta eri puolilta maailmaa. Savonlinnan kesäyliopiston kanssa yhteistyössä järjestettävien mestarikurssien opetustuntimäärä on noin 1200 ja niiden kouluttajina toimivat mm. sopraano Helen Donath sekä professorit Mark Gothóni, Konrad Jarnot, Jorma Hynninen, Hartmut Höll, Mi-kyung Lee, Miguel da Silva ja Marko Ylönen. Oman lisäarvon kesän mestarikursseille tuo, että vuodesta 2015 alkaen Musiikkiakatemian opiskelijoilla on ollut mahdollisuus saada Taideyliopiston Sibelius-Akatemian todistus suorittamistaan opintopisteistä.

Mestarikursseihin liittyy olennaisena osana myös korkeatasoinen noin parinkymmenen laulu- ja kamarimusiikkikonserttien sarja. Ensimmäinen konsertti järjestetään Savonlinnan Oopperajuhlien avauspäivänä 8.7.2016 ja siinä esiintyvät Helen ja Klaus Donathin ohjaamat kesän 2015 Timo Mustakallio -laulukilpailun kahdeksan finalistia. Musiikkiakatemian konserttikesä huipentuu Kamarimusiikin helmiä -konserttiin 22.7.2016, jossa Musiikkiakatemian taiteellinen johtaja professori Ralf Gothóni sekä kamarimusiikin mestarikurssin kouluttajat esittävät egyptiläisen Mohamed Faragin Rapsodian Pianolle ja jousille sekä Brahmsin Seksteton jousille. Farag on Egyptin merkittävimpiä nykysäveltäjiä ja hän on myös itse paikalla teoksensa Savonlinnan esityksessä. Konsertin ohjelmassa on myös Savonlinnan Musiikkiakatemian valtuuston kunniapuheenjohtaja, presidentti Martti Ahtisaaren puhe.

Kesällä 2015 60-vuotista taivaltaan juhlinut Savonlinnan Musiikkiakatemia jatkaa vuonna 1955 perustetun Savonlinnan musiikkipäivien – vanhimman suomalaisen kesäfestivaalin toimintaa. Myös nykyiset Savonlinnan Oopperajuhlat ovat alkaneet Musiikkipäivistä. Savonlinnan kesän lisäksi Musiikkiakatemialla on ollut viime vuosina talvikauteen ajoittuvaa, hyvin vastaavaa mestari – kisälli -suhteeseen perustuvaa mestarikurssi- ja konserttitoimintaa erityisesti arabimaissa. Musiikkisilta-hanke on ulottunut mm. Azerbaidzanin Bakuun, Jordanian Ammaniin sekä Turkin Ankaraan ja Izmiriin. Toukokuun alussa 70-vuotta täyttävän Ralf Gothónin ideoima Musiikkisilta-toiminta on toteutunut pisimpään Egyptissä – koko arabimaailman keskuksessa, jossa järjestetään Kairon Oopperassa jo 10. tapahtuma maaliskuussa 2017. Musiikkiakatemia on ollut ainoa kansainvälinen koulutusalan toimija, joka arabimaailman viime vuosien kuohunnasta riippumatta on sinnikkäästi jatkanut toimintojaan Kairossa. Tällä hetkellä lähinnä Rolexin rahoituksella toteutettava Musiikkisilta-hanke laajenee vuonna 2017 mahdollisesti myös Omaniin sekä historiallisesti ainutlaatuiseen Egyptin Aleksandrian kirjastoon.

Musiikillisten siltojen rakentaminen on mitä suurimmassa määrin rauhan työtä. Musiikkiakatemian valtuuston kunniapuheenjohtajan – presidentti Martti Ahtisaaren panos on ollut merkittävä tässä Musiikkiakatemian kansainvälisten toimintojen eteenpäin viemisessä. Viime vuosina Musiikkiakatemia on käytännössä mahdollistanut mm. usean egyptiläisen lahjakkaan nuoren muusikon kansainvälisen uran alkamisen. Tästä hyvinä esimerkkeinä ovat mm. sopraano Farrah El Dibany Pariisin Bastille Oopperassa, sopraano Fatma Said Milanon La Scalassa ja mezzosopraano Gala El Hadidy Dresdenin Semper Oopperassa sekä useat instrumentalistit monissa eurooppalaisissa ammattiorkesterissa. Niinikään pianisti Mirette Hanna sekä sisarukset huilisti Doa Saber ja alttoviulisti Suzan Saber olivat ensimmäiset Ranskassa ja Saksassa musiikin master-tutkinnon tehneet egyptiläiset.


SMA:n KESÄKONSERTIT 2016

8.7.2016 klo 15, Oopperakonsertti I, Melartin-sali, Savonlinna
Timo Mustakallio –laulukilpailun 2015 finalistit
– Sopraano Helen ja kapellimestari Klaus Donathin Oopperan mestarikurssin osallistujia. Matthias Veit ja Lucius Henning, piano.
Yhteistyössä: SKR:n Eero Rantala –rahasto, Savonlinnan Oopperajuhlat, Timo Mustakallio –säätiö.

Su 10.7.2016 klo 15, Tänze aller ARTen – Kahdella pianolla –konsertti, Melartin-sali
Matthias Veit ja Lucius Henning, piano.

18.7.2016 klo 15, Oopperakonsertti II, Melartin-sali, Savonlinna
Professori Konrad Jarnotin Oopperan mestarikurssin osallistujia. Matthias Veit ja Lucius Henning, piano.

20.7.2016 klo 15, Virtuosos on Stage –konsertti, Wanha Kasino, Savonlinna
Mi-kyung Lee, viulu; Timo Koskinen, piano. Yhteistyössä: Spa Hotel Kasino.

22.7.2016 klo 15, Kamarimusiikin helmiä –konsertti, Savonlinnan Tuomiokirkko
Mohamed Farag: Rapsodia Pianolle ja jousille & Johannes Brahms: Sekstetto jousille B-duuri op. 18.
Ralf Gothóni, piano; Mi-kyung Lee, viulu; Mark Gothóni, viulu; Miguel da Silva, alttoviulu; Suzan Saber, alttoviulu; Hélène Desaint, alttoviulu; Yuko Miyagawa, sello; Marko Ylönen, sello.
Yhteistyössä: Savonlinnan seurakunta.

24.7.2016 klo 13, Die schöne Müllerin – Liedkonsertti, Melartin-sali, Savonlinna
Franz Schubertin Die schöne Müllerin -laulusarja.
Professori Jorma Hynnisen Liedin mestarikurssin osallistujia. Matthias Veit ja Lucius Henning, piano.
Konserttia ennen klo 12 Ralf Gothónin teosesittely Die schöne Müllerin –laulusarjasta.

25.7.2016 klo 15, Viulukonsertti, Melartin-sali, Savonlinna
Professori Mi-Kyung Leen Viulun mestarikurssin osallistujia, Timo Koskinen, piano

25.7.2016 klo 20, Kamarikonsertti I, Melartin-sali, Savonlinna
Kamarimusiikin mestarikurssin kouluttajia ja osallistujia, Mark Gothóni, viulu; Miguel da Silva, alttoviulu; Marko Ylönen, sello

26.7.2016 klo 21, Kamarikonsertti II, Pikkukirkko, Savonlinna
Kamarimusiikin mestarikurssin kouluttajia ja osallistujia, mm. Mark Gothóni, viulu; Miguel da Silva, alttoviulu; Marko Ylönen, sello.
Yhteistyössä: Pikkukirkon Yösoitot & Savonlinnan seurakunta

27.7.2016 klo 18, Kamarikonsertti III, Kerimäen kirkko
Kamarimusiikin mestarikurssin kouluttajia ja osallistujia, mm. Mark Gothóni, viulu; Miguel da Silva, alttoviulu; Marko Ylönen, sello. Yhteistyössä: Savonlinnan seurakunta

28.7.2016 klo 15, Kamarikonsertti IV, Melartin-sali, Savonlinna
Kamarimusiikin mestarikurssin kouluttajia ja osallistujia, Mark Gothóni, viulu; Miguel da Silva, alttoviulu; Marko Ylönen, sello

28.7.2016 klo 21, Kamarikonsertti V, Pikkukirkko, Savonlinna
Kamarimusiikin mestarikurssin kouluttajia ja osallistujia, mm. Mark Gothóni, viulu; Miguel da Silva, alttoviulu; Marko Ylönen, sello. Yhteistyössä: Pikkukirkon Yösoitot & Savonlinnan seurakunta

31.7.2016 klo 15, Pianokonsertti, Melartin-sali, Savonlinna
Pianotaiteilija Paavali Jumppasen mestarikurssin osallistujia. Yhteistyössä: Savonlinnan Kesäyliopisto

6.8.2016 klo 15, German Lied-konsertti, Melartin-sali, Savonlinna
Professori Hartmut Höllin German Lied -mestarikurssin osallistujia

Lisäksi useita pienempiä mm. galleriakonsertteja Savonlinnassa sekä vierailukonsertteja muualla Itä-Suomessa.

http://www.savonlinnamusicacademy.com/

HFK:n kevätkonsertti 26.5.

Helsingin filharmoninen kuoro konsertoi Helsingissä Balderin salissa (Aleksanterinkatu 12) torstaina 26.5.2016. Konsertti on kuoronjohtaja Dani Jurisin jäähyväiskonsertti. Helsingin filharmonisen kuoron kevätkonsertin rungon muodostavat englantilaiseen ja suomalaiseen lyriikkaan sävelletyt romantiikan ajan kuorolaulut. Muun muassa Shakespearen ja Koskenniemen teksteissä kevät tuo mukanaan salaperäiset haaveet ja unelmat, ja lintujen laulu herättää sydämessä kaihoisan luonnonkaipuun. Konsertin loppupuolella kuoro esittää otteita Johannes Brahmsin Zigeunerlieder-sarjasta yhdessä pianisti Hans-Otto Ehrströmin kanssa. Vuodesta 2012 kuoroa luotsannut Dani Juris johtaa nyt kuoroa viimeistä kertaa, ennen siirtymistään Mannheimin oopperan kuoromestariksi Saksaan.
.
Ohjelmassa mm. Berg, Elgar, Finzi, Kuula. Konsertin kesto on noin 1 h 15 min. Väliajalla palvelee Balderin salin kahvio.